Khamis, Januari 28, 2010

< Persidangan Tahunan Mahasiswa SeJordan > PERTAMA kembali, kali ini di Mu’tah

Views

Oleh Mohd Syafiq bin Md Shafii
Timbalan Presiden 1 PERMATA
Pengarah Program PERTAMA kali ke 4

Mu’tah akan menjadi tuan rumah bagi satu persidangan tahunan anjuran MPPMJ. Mu’tah yang terkenal dengan sifat ukhuwahnya akan sekali lagi menerima tetamu-tetamu daripada seluruh mantiqah di Jordan. Persidangan Tahunan Mahasiswa Sejordan (PERTAMA) akan diadakan pada 11,12 & 13 Februari 2010. Persidangan ini diadakan khusus kepada seluruh mahasiswa Malaysia Jordan yang dahagakan ilmu, input, dan sesuatu yang baru.

Dakwah dan Realiti Mahasiswa Timur Tengah

Tema yang dipilih pada persidangan kali ini adalah Dakwah dan Realiti Mahasiswa Timur Tengah. Tema ini adalah rentetan kepada resolusi PERTAMA ke tiga iaitu Mempersonalitikan Diri Dengan Acuan Dan Paradigma Seorang Daie. Tema ini juga bersesuaian kepada seluruh mahasiswa Jordan yang terdiri daripada pelbagai jurusan iaitu Syariah, Bahasa Arab, Ekonomi Islam, Perubatan dan Pergigian.

Kesemua kertas kerja dan forum akan dibentangkan oleh gandingan 2 orang Ustaz iaitu Ustaz Hasrizal Abdul Jamil atau lebih dikenali dengan saifulislam dan Ustaz Maszlee Malik. Kedua-dua ustaz ini adalah bekas pelajar universiti di Jordan dan begitu terkenal di kalangan mahasiswa.

PERTAMA untuk Mahasiswa

Program ini bukan dijalankan bagi memenuhi kalendar program MPPM, ataupun memenuhi kehendak sesetengah pihak. Program ini adalah untuk mahasiswa Jordan dan peserta-peserta. Kejayaan sesuatu program bukanlah terletak pada “gempaknya” sesuatu program, bukannya pada siapa yang berceramah, bukannya pada makanan yang akan disajikan, tetapi kejayaan sesuatu program adalah pada apa yang mahasiswa dapat dan kesan pada mahasiswa itu pada masa akan datang

Dengan ini, saya menyeru mahasiswa seluruh Jordan bagi menyertai seterusnya menjayakan persidangan ini. Segala cadangan dan komentar dari mahasiswa amat kami perlukan. Segala maklumat dan informasi akan diiklankan di BLOG PERTAMA

http://pertamakembali.blogspot.com

Carta Organisasi Ahli Jawatankuasa Pelaksana PERTAMA KE-4<>
Kerana kita adalah satu ..!!

*gegaran idealisme mahasiswa seJordan pasti akan menjadikan dunia mahasiswa Islam timur tengah berpencak dan di pandang risau oleh musuh Islam!!
MySpace

☂Asal Allah redho,Tinta Ini Pasti Bernada.Ya, Teruskan Tersenyum!☂

0 ulasan:

 
COPYRIGHT@Segala Yang Tercatat Di Atas Semua Hak milik Atin Jieha Pemilik SKH